AmsterdamWat kost het?


Het laatste waar je op zit te wachten als culturele instelling is een onoverzichtelijke grote uitgave. Dat weten wij uit eigen ervaring. In de non-profit sector zijn meestal geen speciale budgetten beschikbaar voor innovatie en al helemaal niet in deze lastige tijden. Wij hebben ervoor gekozen om geheel transparant te zijn over de kosten en daarmee de culturele instelling alle gelegenheid te geven in elke fase van de samenwerking gas te geven of op de rem te trappen. Ook in de richting van toezichthouders is dit juist nu een belangrijke voorwaarde.


De eerste sessie van ca. 2 uur is gratis. Dit doen wij omdat wij geloven in de methodiek en de aanpak en deze graag delen met het veld. Deze sessie geeft geen enkele verplichting, al vinden wij het wel fijn om achteraf feedback te krijgen over de ervaring.

Naar aanleiding van de eerste sessie wordt geheel vrijblijvend een voorstel gedaan voor een vervolg. Dat vervolg kan bijvoorbeeld bestaan uit één module van een halve dag of een combinatie van modules verdeeld over meerdere dagen. Dit is geheel afhankelijk van de uitkomst en wensen van de instelling. Daarmee blijven de kosten beperkt, beheersbaar en overzichtelijk en dat is belangrijk in deze tijd waarin juist de culturele sector het zwaar heeft.Voorbeeld

Na de gratis eerste sessie kiest instelling X voor een vervolg: de module over identiteit. In overleg wordt bepaald dat deze met een klein clubje mensen (ca. 6) op locatie in de studio gedaan gaat worden en een halve dag zal duren. De kosten voor deze sessie bedragen € 1.500 ex btw (halve dag voorbereiden, halve dag sessie, halve dag uitwerken = 3 x € 500 ex btw).

Later wordt besloten nog twee modules te doen, die over bezoekers en financiering. Omdat de eerdere module al gedaan is en deze gecombineerd worden, is er minder voorbereidings- en uitwerktijd nodig. De kosten voor deze tweede ronde bedragen € 2.000 ex btw (halve dag voorbereiden, 2 x halve dag sessie, halve dag uitwerken = 4 x € 500 ex btw).